Sampsa_Pekkinen_fredapartners-

Sampsa Pekkinen

Olen työoikeuteen, rikosoikeuteen, riitojen ratkaisemiseen ja sopimusoikeuteen suuntautunut asianajaja.

Olen Asianajotoimisto Freda Partners Oy:n toinen perustajaosakas. Tätä ennen olen toiminut yrittäjänä perustamassani asianajotoimistossa sekä työskennellyt useamman vuoden suuren pohjoismaisen asianajotoimiston työoikeuspraktiikassa. Työoikeudellinen osaamiseni on kattava, aina työntekijöiden ja johdon sopimuksista työliitännäisiin riita- ja rikosjuttuihin sekä yritysjärjestelyihin. Työoikeudellisten riita- ja rikosasioiden lisäksi avustan laajasti erilaisiin elinkeinoelämään liittyvissä muissa rikosasioissa sekä yleisesti kaupallisiin sopimuksiin liittyvissä riita-asioissa.

Sen lisäksi, että rikos- ja riita-asiat ovat minulle tuttuja asiamiespuolelta kerryttämäni kokemuksen myötä, minulle on myös myönnetty varatuomarin arvonimi työskenneltyäni käräjänotaarina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Olen käsitellyt ja ratkaissut käräjäoikeudessa lukuisia riita-, rikos- ja hakemusasioita. Hoidan rikos- ja riita-asiat hienotunteisesti, mutta sillä asenteella, että hopeasijasta ei jaeta pisteitä.

Riita-asioiden lisäksi avustan erilaisten liike-elämän sopimusten laadinnassa ja tulkinnassa. Hyvin laadittu ja valmisteltu sopimus ehkäisee tehokkaasti tarpeettomia erimielisyyksiä. Minulla on kokemusta eri elinkeinoelämän sektoreilta aina rakennusteollisuudesta luoviin aloihin.

Ihmisten kanssa toimiminen, vaihtelevien ongelmien ratkaiseminen sekä työn merkityksellisyys motivoivat minua. Asiakkaan kanssa onnistuminen on aina yhtä hieno kokemus.

Tärkeä asianajotyön elementti on vuorovaikutteisuus ja se näkyy työtavoissani. Päämiehen kannalta parhaan ratkaisun löytäminen edellyttää itse juridiikan hallintaa, mutta yhtä lailla osapuoliin liittyvien tekijöiden ymmärrystä. Kanssani on mutkaton asioida. Minulle on tärkeää, että asiakas on jatkuvasti kartalla toimeksiannon kustannuksista sekä asian etenemisestä. Palvelen sujuvasti myös englanniksi.

Työkokemus

Asianajotoimisto Freda Partners Oy | Perustajaosakas, yrittäjä 2022-

Pekkinen Asianajotoimisto Oy | Yrittäjä 2020-2022

Roschier Asianajotoimisto Oy | Lakimies 2016-2020

Kanta-Hämeen käräjäoikeus | Käräjänotaari 2018-2019

Koulutus

Oikeustieteen maisteri | Helsingin yliopisto 2015

Hanken Svenska Handelhögskolan | Kirjoilla immateriaalioikeuden maisteriohjelmassa

Jäsenyydet

Suomen Asianajajaliitto

Työoikeudellinen yhdistys

Yritysvastuuoikeuden yhdistys

Yhteystiedot

Puhelin: 050 463 8006

Sähköposti: sampsa.pekkinen@fredapartners.fi